Proletàr Chat noir!

Voyage la Monde

MENÜ

English


Here there are websites that you can use to find oko-bio place on your journy.

 

 

 

- http://www.ic.org/

This one contains a list with hundreds of organic farms, bio)communas etc. you can search for free, you find the website address, ewerithing about the farms.

 

- http://www.wwoof.org/

That one is also a big list of oko-farms world-wide, but here you have to pay some fee to see the profile of the farms, but sometimes its worth.

 

- Global Ecovillage Network

- http://www.gen-europe.org/

 

- http://www.workaway.info/

-This one is very good site, its about work-exchange, you work  a little and get food, accommodatin, not only organic-farms but many other possibilities. you also have to pay little registration fee, but it worths, i think.

 

- Ideas for home made electricity etc...

http://www.zetatalk.com/energy/tengy052.htm

Ordinary Bikes

 

-Eco-bio farms, communas in Hungary

 

Magyarorszàgi öko-közösségek (növekvö) listàja:

GYŰRŰFŰ

...
Gyűrűfű farmgazdaságain csak a biogazdálkodásban megengedett vegyszerek használhatók fel. Ez nemcsak megtermelt élelmiszereink teljessége miatt fontos rendelkezés. A talaj és talajvíz minőségének megóvásában is nélkülözhetetlen."

http://www.gyurufu.hu/content/kapcsolatok
---------------------------------------------------------------------
GÖMÖRSZŐLŐS

"Gömörszőlőst ma népszerű „ökofaluként” emlegetik itthon, sőt határainkon túl is. A fenntarthatóság jegyében olyan fejlesztési programot valósítanak meg, melynek segítségével példaértékűen őrzik meg népi értékeinket.

http://www.talaljuk-ki.hu/index.php/article/articleview/310/1/2/
-------------------------------------------------------------------
AGOSTYÁN: Természetes Életmód Alapítvány

"Alapítványunk e kor szintjén és színvonalán próbálja bizonyítani, hogy van megoldás. Ezért foglalkozik a természetes életmód: az alternatív házépítés, az okszerű tájhasználat, az integrált és szerves földműves gazdálkodás, a tartamos erdőgazdálkodás kérdéseivel, illetve minden olyan módszerrel, ami a természetes vagy természetközeli állapot megtartására törekszik."
http://www.teaagostyan.hu/
-------------------------------------------------------------------
Mariahalom
http://www.biofalu.hu/
-------------------------------------------------------------------
KÁSZONSZÉK ÖKOFALU, ERDÉLY

A világ jelenlegi "fenntarthatatlan" állapotát, valamint a kászoni értékek "fenntartható" erejét felismerve indult útjára az a kezdeményezés, amely a régióból egy fenntartható térséget hívatott kialakítani, az itt élő emberek hosszú távú fennmaradásának érdekében. Az itteni hagyományokra és természeti értékekre alapozva, a helyi közösség és a városi fiatalság együttműködése révén alakulnak ki a programok, és lépésről lépésre valósulnak meg, a reális igényeknek és a lehetőségeknek megfelelően. Minden egyes személy, aki csatlakozik a törekvéshez, gazdagítja a kilátásokat.

http://m7design.hu/kaszonszek/kaszonszek/hu
-------------------------------------------------------------------
DNS TANYA:

A DNS EGYESÜLET
Az egyesület 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy a környezettudatos szemlélet, az alternatív-megújuló energia- és nyersanyagforrások használatának terjesztésével, és környezetbarát művészeti alkotások létrehozásával foglalkozzon.

http://www.pilleko.hu/dns_hirek.html
-------------------------------------------------------------------

ÉLETFA KERT KÁCSI PROJECT

Környezetbarát módon összkomfortossá tett minta-vendégház bemutásáról szól a program, biokerttel, egyéb programokkal.Várnak önkéntes segítőket ételért szállásért cserébe.

http://www.eletfa-kert.gportal.hu/

----------------------------------------------------------------------
JAKOT PUSZTA:

A gazdaság bemutatja a gazdálkodóknak, aktív természetvédőknek, valamint az érdeklődőknek azt a természettel harmonizáló gazdálkodást, amely egyre nagyobb támogatottságot élvez az EU-ban, és amelynek alkalmazása nélkülözhetetlen a környezeti szempontból érzékeny, valamint a természetvédelmi területek megóvásában.

http://www.jakot.hu/hun/bemutatkozas.html
-------------------------------------------------------------------
GALGAHÉVÍZ

http://www.gaiaalapitvany.hu/fooldal.html

"Az öko-település nemcsak a korszerű tájgazdálkodás szempontjainak felel meg tájba illő, egyszerű megjelenésével, hanem összes funkciója: építészete, mezőgazdasága, energia ellátása, hulladék- és szennyvíz gazdálkodása, környezetvédelme, kultúrája, helyi gazdasága mind a lehető legteljesebb mértékben magába építi úgy a humán ökológia, mint a természet ökológiájának általunk már ismert és megmásíthatatlan törvényszerűségeit..."

--------------------------------------------------------------------
Hasznos oldalak:

http://www.zpok.hu/

http://www.mtvsz.hu/

http://www.energiaklub.hu/hu/

Nemzetkozi lapok:

Global Ecovillage Network http://www.gen-europe.org/

...bövul.... kérlek osszátok meg ti is tudásotokat.


Asztali nézet